Citate Sorin Cerin - Pagina 4


Citate
Intotdeauna omul il va vedea in tot pe dumnezeu ca fiind o intamplare intamplatoare nestiind ca el in calitate de om nu este altceva decat imaginea reflectata in oglinda cunoasterii ale acestei intamplari intamplatoare, ale acestui tot, imagine care este tocmai intamplarea neintamplatoare, destinul, adica: omul si lumea sa.
4.75 din 16 voturi
Citat din categoria: Dumnezeu
Citate
De cand ne nastem suntem impovarati cu idei de genul: Dumnezeul cel bun se lupta cu fiara cea rea. Dar daca te impotrivesti bunatatii lui Dumnezeu data cu de-a sila vei fi batut aspru de catre acesta.
4.05 din 17 voturi
Citat din categoria: Dumnezeu
Citate
De ce nu a lasat Dumnezeu oameni fara pacat care sa nu mai fie nevoiti sa-i cerseasca mila?
4.72 din 18 voturi
Citat din categoria: Dumnezeu
Citate
Destinul omului este reflectarea perpetua a sinelui sau sacru care este iubire in oglinda infinita a cunoasterii, fiind de fapt o imagine paralela cu sinele sacru al omului si diferita de acesta. Astfel destinul este cu totul altceva decat cel care pretinde ca-l traieste, anume: omul!
4.73 din 15 voturi
Citat din categoria: Destin
Citate
Fiinta spirituala se vrea destin, iar destinul se vrea devenire, iar devenirea se vrea implinire, iar implinirea se vrea adevar si vai, adevarul se vrea in cunoastere, pe cand el este intocmai necunoastere.
5.00 din 15 voturi
Citat din categoria: Destin
Citate
Intamplarea ce are un precedent in creatie devine neintamplatoare fiind: destin.
5.00 din 13 voturi
Citat din categoria: Destin
Citate
Ar fi fost poate adevarata crima a divinitatii lipsa desertaciunii, fiindca desertaciunea este cel mai de pret bun al omului, tocmai fiindca este sensul sau, adevarata sa cale!
4.71 din 14 voturi
Citat din categoria: Desertaciune
Citate
Faptul ca omul nu este singur, ca este solidar cu intregul sau univers chiar si prin desertaciune, inseamna un lucru major, inseamna adevaratul sens al existentei lui, acela de a nu fi singur, de a fi un intreg univers.
4.73 din 18 voturi
Citat din categoria: Desertaciune
Citate
Prin desertaciune, omul se va simti mai puternic fiindca va realiza ca nu este singur in aceasta desertaciune. Ca nu este dator nici unei divinitati si ca este la fel de puternic precum orice divinitate in aceasta desertaciune. Atunci desertaciunea ii va deveni omului biserica si scut, frumusete si implinire.
4.71 din 14 voturi
Citat din categoria: Desertaciune
Citate
Daca in cunoastere nu se oglindeste nimic ea nu exista.
5.00 din 12 voturi
Citat din categoria: Cunoastere
Citate
Doar necunoscatorii cauta cunoasterea fiindca cei care o cunosc nu stiu ce este aceasta si nici nu vor afla vreodata, fiindca cunoasterea nu exista decat pentru necunoscatori!
4.29 din 17 voturi
Citat din categoria: Cunoastere
Citate
Omul nu va putea schimba prin nici o credinta destinul acestei lumi insa prin credinta va putea vedea o alta lume chiar daca lumea in ansamblul ei va ramine aceeasi, tocmai fiindca doar prin credinta va cunoaste mai mult din destin.
4.43 din 14 voturi
Citat din categoria: Credinta

Pagini:
4




Inapoi la pagina principala Citate