Citate Sorin Cerin - Pagina 3


Citate
Istoria omenirii este scrisa cu valuri de sange care s-au scurs odata cu trecerea mileniilor de la acel act, infernal dar si edenic, cand omul a realizat ca stie unde se afla, cand minunata gradina a edenului devenise peste noapte un infern datorita cunoasterii.
4.33 din 21 voturi
Citat din categoria: Istorie
Citate
O intamplare nu se poate produce decat o singura data printr-un singur eveniment.
4.53 din 17 voturi
Citat din categoria: Intamplare
Citate
Orice inatmplare devine neintamplatoare, daca o precede o alta.
4.71 din 14 voturi
Citat din categoria: Intamplare
Citate
Tot ce urmeaza intamplatorului(creatiei), este intamplarea neintamplatoare.
4.73 din 15 voturi
Citat din categoria: Intamplare
Citate
Diferenta dintre scop si ierarhie este ca ierarhia este suma diversitatii scopurilor pe cand scopul este unul singur.
4.55 din 18 voturi
Citat din categoria: Ierarhie
Citate
Genialitatea este de fapt un furt de sine al fiintei umane. In coaxialism am incercat pe cat posibil sa realizez o structuralizare a fiintei umane in raport cu genialitatea si am conchis ca la baza genialitatii se afla sentimentul frustrant de teama, sentiment care a nascut atatea capodopere sau realizari epocale ale omenirii.
4.79 din 19 voturi
Citat din categoria: Geniu
Citate
Frumosul consta in natura divina a acestei lumi precum sublimul si perfectiunea. In toate acestea se afla atat binele cat si raul. Nu putem vorbi de sublim sau perfectiune de divin, fara a sti ce este raul care se raporteaza binelui acestui sublim, divin si perfectiune.
4.74 din 24 voturi
Citat din categoria: Frumos
Citate
Teama este aceea care l-a facut pe om uman, pentru ca acesta i-a inteles mesajul. Daca omul nu ar fi inteles mesajul temerilor ar fi ramas si in ziua de azi la stadiul pe care-l consideram noi a fi animalic, dar fara sa stim care este limbajul sau adevaratul mod de gandire sau rationalizare al animalelor sau plantelor.
4.79 din 19 voturi
Citat din categoria: Frica
Citate
Unica filosofie adevarata este aceea care accepta ca omul nu cunoaste adevarul, deci, implicit, nici filosofia.
4.46 din 22 voturi
Citat din categoria: Filosofie
Citate
Fericirea isi are originea in suferinta si oricat de mult am dori sa traim numai in fericire este absolut imposibil, intrucat fara suferinta aceasta niciodata nu-si va arata miraculosul sau spectru.
4.62 din 21 voturi
Citat din categoria: Fericire
Citate
Sensul existentei omului este acela de a nu fi singur chiar daca este solidar cu universul in desertaciune. Astfel sensul existentei omului este desertaciunea tuturor nu numai a propriei lui existente.
4.44 din 16 voturi
Citat din categoria: Existenta
Citate
Dincolo de dumnezeu nu poate fi nimic si tocmai de aceea este o frontiera! Dincoace de dumnezeu iar nu poate fi nimic si tocmai de aceea este a doua frontiera, dar intotdeauna ceea ce se afla intre frontiere deci e marginit, nu poate fi dumnezeu! Atunci unde altundeva decat mereu dincolo?
4.53 din 17 voturi
Citat din categoria: Dumnezeu

Pagini:
3




Inapoi la pagina principala Citate