Citate Osho - Pagina 2


Citate
Numesc aceasta "meditatie": o peregrinare catre propria voastra fiinta. Iar în momentul in care va gasiti propriul centru, ati gasit centrul intregii existente.
2.25 din 4 voturi
Citat din categoria: Meditatie
Citate
Iubirea iti acorda libertatea de care ai nevoie si te ajuta sa fii tu insuti.
4.59 din 40 voturi
Citat din categoria: Iubire
Citate
Iubirea este hrana sufletului. La fel cum alimentele hranesc trupul fizic, iubirea hraneste sufletul. Daca trupul nu primeste alimentele de care are nevoie, el devine slab. La fel se petrec lucrurile si cu sufletul. Daca nu beneficiaza de iubirea de care are nevoie, devine slab, se poate chiar imbolnavi.
4.64 din 47 voturi
Citat din categoria: Iubire
Citate
Iubirea si meditatia sunt doua aripi pe aceiasi umeri. Ele se echilibreaza reciproc. Numai atunci cand le cultivi pe amandoua poti creste, poti deveni implinit.
4.50 din 30 voturi
Citat din categoria: Iubire
Citate
Iubirea nu este o relatie intre doua persoane. Ea este un stadiu al constiintei tale.
3.73 din 11 voturi
Citat din categoria: Iubire
Citate
Iubirea pare sa fie ca un medicament; este ceruta doar de cei in suferinta.
4.76 din 21 voturi
Citat din categoria: Iubire
Citate
Oricat de dureroase ar fi experientele iubirii, patrunde in iubire fara sa eziti, pentru ca, daca o eviti - asa cum fac majoritatea oamenilor -, vei ramane blocat in ego. Atunci viata nu iti va mai fi un pelerinaj, nu va mai fi un rau care curge spre ocean, ci va deveni o mlastina.
4.00 din 9 voturi
Citat din categoria: Iubire
Citate
Intuitia este trandafirul mistic care te va conduce la extazul suprem si la viata nemuritoare.
1.50 din 2 voturi
Citat din categoria: Intuitie
Citate
Existenta este una singura. Ea se exprima in milioane de forme, insa spiritul care este exprimat este acelasi. Este o singura divinitate, cu o varietate infinita de creaturi.
3.20 din 5 voturi
Citat din categoria: Existenta
Citate
Priviti existenta, cu intreaga ei abundenta. De ce este nevoie de atat de multe flori in intreaga lume? Trandafirii ar fi fost suficienti. Existenta este insa abundenta - milioane si milioane de pasari, milioane de animale, totul exista din abundenta. Natura nu este ascetica, ea danseaza pretutindeni: in valurile oceanului, in zborul pasarilor. Ea canta peste tot - in vantul care trece prin ramurile pinilor, in ciripitul pasarilor... De ce este nevoie de milioane de sisteme solare, fiecare sistem avand milioane de stele? Nu pare sa existe niciun motiv care sa justifice existenta lor, in afara faptului ca aceasta abundenta este in insasi firea existentei, aceasta bogatie este insasi esenta ei; existenta nu crede in saracie.
5.00 din 3 voturi
Citat din categoria: Existenta
Citate
Cunoasterea inseamna implinire; a cunoaste este a fi.
5.00 din 3 voturi
Citat din categoria: Cunoastere
Citate
Adevarul se compune dintr-o singura energie cosmica. Adevarul este alcatuit din unicitate, realitatea e alcatuita din multitudine. Realitatea e multime, adevarul -intregire.
4.00 din 4 voturi
Citat din categoria: Adevar

Pagini:
2




Inapoi la pagina principala Citate