Citate Antoine de Saint-Exupery - Pagina 4


Citate
Cum sa-ti explic ce este muzica, daca nu-ti este de-ajuns ca o auzi, daca nu esti pregatit sa te lasi coplesit de ea?
3.88 din 16 voturi
Citat din categoria: Muzica
Citate
Cine vrea sa spuna ceva interesant, trebuie sa minta putin.
3.50 din 8 voturi
Citat din categoria: Minciuna
Citate
Oamenilor mari le plac cifrele. Cand le vorbesti de un nou prieten, nu te intreaba niciodata ce-i esential: "Cum ii rasuna glasul, cu ce ii place sa se joace, colectioneaza fluturi?" Ei te intreaba: "Cati ani are? Cat castiga taica-sau?" Numai asa cred ei ca il poti cunoaste.
3.43 din 7 voturi
Citat din categoria: Meschinarie
Citate
Daca spui oamenilor mari: "Am vazut o casa frumoasa, cladita din caramida rosie, cu flori de muscata la fereastra si porumbei pe acoperis", ei nu reusesc sa-si inchipuie cum arata casa. Trebuie sa le spui: "Am vazut o casa de o suta de mii de franci". Atunci ei izbucnesc: "Ce frumoasa e!"
4.00 din 6 voturi
Citat din categoria: Meschinarie
Citate
De te abandonezi, nu mai suferi. Chiar tristetii de te abandonezi, nu mai suferi.
5.00 din 2 voturi
Citat din categoria: Melancolie
Citate
Am un cufar mare. Inghesui in el, de pe cand aveam vreo sapte ani, proiectele mele de tragedii in cate cinci acte, scrisorile primite, fotografiile. Tot ce iubesc, tot ce gandesc si tot ce vreau sa-mi amintesc. Uneori le insir claie peste gramada pe podea. Si, pe burta, vad din nou atatea si atatea. Numai cufarul asta mare are importanta in viata mea.
4.29 din 7 voturi
Citat din categoria: Melancolie
Citate
Ceea ce va fi creat, ceea ce se va naste va fi logic. Si nu ceea ce este logic se va naste.
3.86 din 14 voturi
Citat din categoria: Logica
Citate
Mai mult decat oricand ma feresc de logica. Daca profesorul imi demonstreaza ca focul nu arde carnea, intind mana spre vatra si aflu, fara ajutorul logicii, ca rationamentul lui pacatuieste pe undeva.
4.40 din 5 voturi
Citat din categoria: Logica
Citate
Logicienii se vor apleca asupra statuii pe care ai facut-o, pentru a stabili numarul motivelor pentru care statuia ta este frumoasa. Si nu se insala, pentru ca statuia este intr-adevar frumoasa. Numai ca logicienii au aflat pe alte cai, nu prin logica, despre frumusetea statuii.
4.75 din 4 voturi
Citat din categoria: Logica
Citate
Nu exista limbaj logic pentru ca nu exista filiatie logica. Nu dai nastere arborelui plecand de la sucurile minerale, ci de la samanta.
4.72 din 7 voturi
Citat din categoria: Logica
Citate
Inteleg limpede semnificatia libertatii. Este libertatea de a creste a unui arbore in campul de forta al semintei sale. Este climatul de inaltare a omului. Este aidoma unui vant prielnic. Numai multumita vantului, corabiile sunt libere pe mare.
3.86 din 7 voturi
Citat din categoria: Libertate
Citate
A nu exista nu inseamna a fi liber.
4.14 din 7 voturi
Citat din categoria: Libertate

Pagini:
4




Inapoi la pagina principala Citate