Citate Antoine de Saint-Exupery - Pagina 10


Citate
Progresul omenirii - bogatia conceptuala.
3.50 din 2 voturi
Citat din categoria: Concepte
Citate
Concept. Un concept este individualizarea unui tot sau, mai exact, a unei structuri. Ma slujesc apoi de aceasta noua fiinta ca de o invariabila. Coneptul simlifica universul si il ordoneaza.
1.00 din 1 vot
Citat din categoria: Concepte
Citate
Lumea era mareata, pentru ca eu doream totul deoarece nu puteam avea nimic.
3.00 din 4 voturi
Citat din categoria: Candoare
Citate
Un om avea un sentiment pe care nu si-l explica; si atunci a modelat un pic cu degetele un bot de lut. Si a lasat lutul in drumul sau. Daca o iei pe acest drum si dai peste botul de lut, iata-te cupins de acelasi sentiment pe care nu ti-l poti explica. Si aceasta, chiar daca s-au scurs o suta de mii de ani intre gestul lui si trecerea ta.
5.00 din 4 voturi
Citat din categoria: Arta
Citate
Sculptorul impune pietrei greutatea propriei sale pareri.
3.33 din 6 voturi
Citat din categoria: Arta
Citate
Nu nascoci o imparatie in care totul sa fie perfect. Pentru ca bunul gust este virtute de gardian de muzeu. Daca nu tii seama si de prostul gust, nu vei avea nici pictura, nici dans, nici palate, nici gradini [...] Vei fi lipsit de ele prin insasi pustietatea perfectiunii tale. Creeaza o imparatie in care totul sa fie, simplu, inflacarare entuziasta.
3.00 din 4 voturi
Citat din categoria: Arta
Citate
Daca sculptez un chip, ma transpun in el si il slujesc. Nu el imi slujeste mie [...] Deci nu-ti retine critica de teama ca mi-ai putea rani desertaciunea [...] Iar daca chipul acesta te-a schimbat cumva, nu te abtine sa-mi spui de teama ca mi-ai putea jigni modestia. Este vorba de o tragere la tinta, al carei sens ne domina si la care e bine sa colaboram. Eu ca sageata, tu ca tinta.
2.50 din 4 voturi
Citat din categoria: Arta
Citate
Daca-ti voi spune ca ciuma se raspandeste prin cocosati, te vei inspaimanta de numarul cocosatilor; desi pana acum nici nu-i bagai in seama.
3.80 din 5 voturi
Citat din categoria: Aparente
Citate
Odata trasat drumul, nu se poate sa nu mergi inainte.
4.67 din 3 voturi
Citat din categoria: Actiune

Pagini:
10




Inapoi la pagina principala Citate