Citate dragoste - Citate despre dragoste - Pagina 13


Citate dragoste
E periculos sa iubesti! Iubirea e ca un drog. La inceput ai senzatia de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, inca nu e un viciu, dar iti place senzatia si iti inchipui ca o poti tine sub control. Te gandesti la persoana iubita vreme de doua minute si uiti de ea vreme de trei ore. In scurt timp insa, te obisnuiesti cu acea persoana si incepi sa fii complet dependent de ea. Acum te gandesti la ea trei ore si o uiti doua minute. Daca ea nu e langa tine, incerci aceeasi senzatie ca si drogatii cand nu isi obtin drogul. In acel moment, asa cum drogati fura si se injosesc ca sa faca rost de ceea ce le trebuie, si tu esti dispus sa faci orice pentru dragoste!
3.94 din 32 voturi
Citat de Paulo Coelho
Citate dragoste
Dragostea e un parfum usor, e o melodie in surdina, e un prilej ideal sub valul cetei.
3.00 din 2 voturi
Citat de Gala Galaction
Citate dragoste
Dragostea e o prietenie scumpa si inalta, nutrita de idei nobile si de meditari evlavioase, luminata de suras voios si dulce.
3.40 din 5 voturi
Citat de Gala Galaction
Citate dragoste
Dragostea e atat de puternica, atat de frumoasa, incat chiar aparenta, mirajul ei, ne amageste si ne poate produce aceleasi emotii ca si ea insasi.
2.33 din 3 voturi
Citat de Alphonse Daudet
Citate dragoste
Care este diferenta dintre dragoste si obsesie? Nu te-au facut amandoua sa stai treaz noaptea, sa bantui pe strazi, o victima a propriei tale imaginatii, a propriei inimi? Nu te-ai scufundat in amandoua cu capul inainte, in nisipuri miscatoare? Nu e fiecare barbat indragostit un prost si fiecare femeie o sclava? Dragostea e ca ploaia: se transforma in gheata sau dispare. Acum o vezi, acum nu o mai gasesti, indiferent cat de mult cauti. Dragostea se evaporeaza. Obsesia este mai reala, doare, ca un ac în fund, o piatra in pantof. Nu dispare intr-o clipa. Un telefon de dimineata plin de regrete. O scrisoare care spune "Draga, la revedere din partea mea". Obsesia are un gust familiar. Ceva ce stii de o viata. Se instaleaza si sta la panda, ramane cu tine. O emotie care ar trebui legata si aruncata la gunoi, inlocuita cu ganduri mai serioase, mai putin dureroase, mai pure...
3.53 din 13 voturi
Citat de Alice Hoffman
Citate dragoste
Cand s-a facut si s-a spus totul, vremea si dragostea raman cele doua elemente de care nu poti fi niciodata sigur.
3.29 din 7 voturi
Citat de Alice Hoffman
Citate dragoste
Dragostea si moartea, singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul.
4.00 din 8 voturi
Citat de Alexandre Dumas fiul
Citate dragoste
Dragostea e temelia neclintita pe care se poate cladi o casnicie morala adevarata, fericita.
3.25 din 8 voturi
Citat de Garabet Ibraileanu
Citate dragoste
Dragostea totala e un complex de trup si de sentimente, laolalta.
3.67 din 3 voturi
Citat de Tudor Arghezi
Citate dragoste
In dragoste, a intelege pe jumatate un cuvant inseamna mai mult decat a-l intelege in intregime.
3.33 din 3 voturi
Citat de Joan Maragall
Citate dragoste
Dragostea adevarata este un foc mistuitor care isi duce flacara in celelalte sentimente si le insufleteste cu o vigoare noua.
3.40 din 5 voturi
Citat de Jean Jacques Rousseau
Citate dragoste
In zadar fugim de ceea ce ne este drag, imaginea sa, mai iute decat marea si vanturile, ne urmareste pana la capatul lumii; si oriunde am merge, ducem cu noi ceea ce ne ajuta sa traim.
4.18 din 11 voturi
Citat de Jean Jacques Rousseau

Pagini:
...
13
...



Inapoi la pagina principala Citate