Citate arta - Citate despre arta - Pagina 13


Citate arta
Arta - dar adevarata arta- este tarmuita in granitele etnice ele unui popor si este unica granita a sufletului unui popor.
4.00 din 1 vot
Citat de Barbu Stefanescu Delavrancea
Citate arta
Cand arta va reusi sa faca pe oameni mai buni, numai atunci vom avea dreptul sa vorbim de arta.
2.00 din 3 voturi
Citat de Panait Istrati
Citate arta
Mai trainica si mai libera, arta se scutura de zadarnicia vremii, infrange piedica parerilor schimbatoare si poate infrunta vesnicia, rece si nepasatoare fata de acei care n-o inteleg si nu se patrund de maretia ei.
4.00 din 1 vot
Citat de Eugen Lovinescu
Citate arta
O lucrare de arta traieste prin ea; fiind foarte frumoasa, ea si-a indeplinit menirea si nu are nevoie de recunoasterea nimanui.
3.60 din 5 voturi
Citat de Eugen Lovinescu
Citate arta
In lumea fericita a artei timpul nu mai are putere si nu mai are inteles si cine, inaltat in sfera ei, a stiut sa plasmuiasca forma frumoasa, acela desigur -dar numai acela- a ajuns pe calea nemuririi.
2.00 din 2 voturi
Citat de Titu Liviu Maiorescu
Citate arta
Limba si gandirea sunt factorii principali ai evolutiei in arta.
2.50 din 2 voturi
Citat de Ion Minulescu
Citate arta
Arta presupune stiinta, insa stiinta nu totdeauna arta.
5.00 din 2 voturi
Citat de Andrei Muresanu
Citate arta
Arta si stiintele sunt ramurile uneia si aceleasi tulpine, una umbreaza, nutreste, coace sau aduce la maturitate pe cealalta
5.00 din 2 voturi
Citat de Andrei Muresanu
Citate arta
Natura a facut doua lucruri mari: amorul si moartea. Omul a facut un singur lucru: arta. Nici o mangaiere nu e mai trainica decat aceasta, fiindca orice durere pe calea artei iese din noi sub forma emotionala si se personalizeaza atat de mult, incat devine mai sugestiva si mai puternica decat insasi durerea noastra.
2.00 din 2 voturi
Citat de Duiliu Zamfirescu
Citate arta
Arta, indiferent de materialul in care se manifesta, este grai. Ca si graiul vorbit, ea isi schimba formele, pentru ca se schimba cuprinsul sufletesc care le-a zamislit.
5.00 din 1 vot
Citat de Paul Zarifopol
Citate arta
Nu nascoci o imparatie in care totul sa fie perfect. Pentru ca bunul gust este virtute de gardian de muzeu. Daca nu tii seama si de prostul gust, nu vei avea nici pictura, nici dans, nici palate, nici gradini [...] Vei fi lipsit de ele prin insasi pustietatea perfectiunii tale. Creeaza o imparatie in care totul sa fie, simplu, inflacarare entuziasta.
3.00 din 4 voturi
Citat de Antoine de Saint-Exupery
Citate arta
Daca sculptez un chip, ma transpun in el si il slujesc. Nu el imi slujeste mie [...] Deci nu-ti retine critica de teama ca mi-ai putea rani desertaciunea [...] Iar daca chipul acesta te-a schimbat cumva, nu te abtine sa-mi spui de teama ca mi-ai putea jigni modestia. Este vorba de o tragere la tinta, al carei sens ne domina si la care e bine sa colaboram. Eu ca sageata, tu ca tinta.
2.50 din 4 voturi
Citat de Antoine de Saint-Exupery

Pagini:
...
13
...



Inapoi la pagina principala Citate