Cursul valutar
EUR4.8026
In crestere cu     0.0192 0.0192
USD4.4462
In crestere cu     0.0155 0.0155
Cursul valutar BNR
Convertor valutar
Arhiva valori valute
Vremea in Arad
vremea
Temperatura:
3° C
Vremea in Arad
Vremea in Romania
Horoscop
horoscop racHoroscop Rac
Chiar daca esti o fire mai sonora ...
Citeste mai departe
Horoscop zilnic

Andrei - Semnificatie nume Andrei

Numele de baiat Andrei este un nume romanesc si are semificatia de barbatie, temerar, curajos, luptator. Numele Andrei deriva de la substantivul de origine greaca andreia - barbatie, curaj.

Numele, patruns in latina - Andreas sau Andrea si chiar in ebraica, se raspindeste rapid in lumea crestina datorita faimei unuia dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus.

Numele Andrei are un loc deosebit in cadrul sarbatoririlor populare romanesti, de aici si numele de "luna a lupilor" pentru decembrie.

O alta semnificatie acceptata a numelui Andrei este acela de obicei al "facutului de ursit" de aceea in noaptea de 30 noiembrie tinerele fete incearca sa-si afle "ursitul" sau viitorul sot ori sa-l determine, prin mijloace magice, pe flacaul dorit sa le ia de sotie.

Persoane celebre care au purtat sau poarta acest nume: revolutionarul Andrei Saguna, poetul Andrei Muresanu, Andrei Bolkonski, unul dintre eroii celebrului roman - Razboi si pace de Lev Tolstoi, Andrew din romanul lui W. Scott, 'Rob Roy', Andree din ciclul proustian 'In cautarea timpului pierdut'.

Nume de baieti: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cauta un nume de baiat

Inapoi la Semnificatie nume