Cursul valutar
EUR4.8068
In scadere cu    -0.00060.0006
USD4.3926
In scadere cu    -0.02600.0260
Cursul valutar BNR
Convertor valutar
Arhiva valori valute
Vremea in Satu Mare
vremea
Temperatura:
5° C
Vremea in Satu Mare
Vremea in Romania
Horoscop
horoscop fecioaraHoroscop Fecioara
Uneori norocul vine din doua directii ...
Citeste mai departe
Horoscop zilnic

Antoaneta - Semnificatie nume Antoaneta

Numele de fata Antoaneta este o forma feminina vestica a numelui Anton, care vine de la Antonius /Antonia si nu are o etimologie clara in latina. Antonius a fost apropiat, prin etimologie populara, de substantivul grecesc "dnthos" - "floare".

Vechile documente atesta in Tara Romaneasca in 1374 forma Andonie a numelui, ca nume de sfant si in 1425 forma Antonie, iar dupa 1500 prin imprumuturi sau creatii romanesti, apar o serie intrega de forme derivate ale numelui ce au ca baza Anton.

Maria Antoaneta, regina Frantei, s-a maritat la 15 ani cu Ludovic al XVI-lea al Frantei, devenind apoi mama "delfinului pierdut" Ludovic al XVII-lea.

Persoane si personaje celebre care au purtat acest nume: scriitorii romani: Anton Pann, Anton Bacalbasa, Anton Holban; dintre straini, scriitorii: Antoine de Saint Exupe'ry, Anton Pavlovici Cehov, pictorii si sculptorii: Antonello da Massino, Antonio Allegri sau Correggio.

Printre muzicienii care au purat numele se numara Antonio Vivaldi si Anton Bruckner, constructorul de viori: Antonio Stradivarius. Marcus Antonius, om politic si comandant roman, aliat al lui Cezar si invins de Augustus i-a inspirat pe Shakespeare (in Antoniu si Cleopatra) si pe G. B. Shaw; Anthony din drama cu acelasi nume a lui Al. Dumas-tatal, primul mare erou al teatrului romantic.

Nume de fete: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Cauta un nume de fata

Inapoi la Semnificatie nume